Zandstralen en Luchtgommen

 


Zandstralen

Eric Lievrouw Bvba, Machelen (Zulte), Oost-Vlaanderen, België

Tel. : 0476 23 12 92  Mail : info@zandstralen-luchtgommen.be

  

Over zandstralen.

Zandstralen tafelZandstralen is ook gekend onder de benaming "sableren". Vroeger werd zand gebruikt, maar om gezondheidsredenen werd al geruime tijd geleden overgeschakeld op grit. Grit is een verzamelnaam voor straalmiddelen. Zandstralen kan als reinigingsmethode worden toegepast op zowat alle harde materialen. Hout is een materiaal dat geschikt kan zijn voor een behandeling ermee. Maar dit op voorwaarde dat het hout een dichte structuur heeft en voldoende hoge volumieke massa bezit. Onder onze inlandse houtsoorten en loofbomen komen vooral eik en beuk in aanmerking. Grenen en ander naaldhout is dan weer minder geschikt. Algemeen geldt dat hoe harder de houtsoort is, des te beter ze te behandelen is met zandstralen.Zandstralen gebinte

Toepassingen

Vandaar dat stoelen, tafels, kasten, binnendeuren, trappen, massieve keukens en zelfs buitenschrijnwerk in inlands, subtropisch en tropisch hout zich perfect lenen voor het zandstralen. Ook nieuw hout kan gezandstraald worden. Dit gebeurt dan om de structuur van het hout beter zichtbaar te maken en tot zijn recht te laten komen.

Zandstralen : een kunst ?

Vakkundig zandstralen is wel degelijk een kunst op zich. Om tot een mooi resultaat te komen, moeten reliëfvorming en plekken vermeden worden. Het perfecte resultaat wordt bereikt door de juiste combinatie van straaldruk, straalmiddel en afstand van het te behandelen oppervlak. Reken daarbij een goede kennis van hout en de nodige ervaring. Doe daarom beroep op vakmensen zoals wij.